okt.13
outdoor

Túrázás Nepálban

NepálNepál
2024. október 13. (vasárnap) 20:00

Részletek

A Himalája szívében fekvő Nepál a csodás hegyek és völgyek, érintetlen dzsungelek és ősidők óta művelt földek, ősi falvak és ezeréves városok, buddhista és hindu szent helyek, kolostorok, templomok otthona. A lelki béke földje, sokak számára a spirituális ébredés helye.

Utazás: A Fly Dubai menetrend szerinti járataival Dubai átszállással:

FZ 1406 13 OCT Budapest - Dubai 22:40 - 06:10

FZ 575   14 OCT Dubai - Katmandu 08:30 - 14:30

 

FZ 1134 22 OCT Katmandu - Dubai 9:00 - 12:10

FZ 1405 22 OCT Dubai - Budapest 17:40 - 21:40

 

PROGRAM:

Október 14. - KATHMANDU

Megérkezés Kathmandu repülőtérre, transzfer a szállodába. Pihenés, akklimatizálódás, este vacsora a város egyik éttermében, majd séta vissza a hotelbe.

Szállás: Kathmandu, ALOFT Kathmandu Thamel*****

 

Október 15. - KATHMANDU 

Kora reggel - Fakultatív program:  az időjárástól függően lesz lehetőség kisgéppel felszállni a Mount Everest közelébe, és megcsodálni a Föld legmagasabb hegycsúcsait, gleccsrereket, tavakat. 

 

Reggeli után megnézzük Kathmandu látnivalóit, ellátogatunk a város 4 Unesco Világörökségéhez: Swayambhunath Sztúpa, Boudhanath Sztúpa, Durbar tér, Patan Durbar tér.  A téren található egyik palotában lakik Kumari, az "élő istennő" is, ha szerencsénk van, őt is megpillanthatjuk az ablakban. A téren tett látogatás után riksára szállunk és átgurulunk a Thamel negyedbe. A Thamel zegzugos utcácskái már évtizedek óta a kereskedők (és turisták) paradicsoma: rengeteg üzlet és étterem várja az utazókat.

Vacsora a szállodában.

Szállás: Kathmandu, ALOFT Kathmandu Thamel*****

 

Október 16. - KATHMANDU - BHAKTAPUR - NAGARKOT

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, és elindulunk a hegyekbe. Útközben, még Kathmandu-hoz közel, megnézzük a szintén UNESCO Világörökség Bhaktapur látnivalóit: a Királyi Palotát, az öt szintes Nyatapola pagoda templomot és a híres Pottery Square-t, a helyi fazekasmesterek terét.

Később utazás tovább  a közel 2200 méter magasságon fekvő Nagarkotba. Innen tiszta időben a Himalája számos nyolcezres csúcsát, köztük akár a Csomolungmát (Mount Everestet) is láthatjuk. 

Vacsora, szállás: Nagarkot, Hotel CLUB HIMALAYA

 

Október 17. - NAGARKOT - POKHARA

Kora reggel megnézzük a híres Nagarkot-i napfelkeltét. Reggeli, majd transzfer Kathmandu repülőterére (kb 1,5 óra), és utazás repülővel Pokhara ősi városába, mely az Annapurna környéki kirándulások kiindulópontja (kb. 25 perces utazás).

Megérkezéskor transzfer a szállodába.

Ezen a napon megcsodáljuk a neplementét is Pokharai World Peace Pagodánál.

Vacsora, szállás: Pokhara, Hotel BARAHI

 

Október 18. - KANDE - AUSTRALIAN CAMP

Kijelentkezés a szállodából, a csomagjaink nagy részét a hotel csomagmegőrzőjében hagyjuk, és hátizsákkal (benne a legszükségesebb személyes holmival a 2 nap / 1 éjszakás hegyi kiránduláshoz) vágunk neki a 2 napos kirándulásnak. Utazás busszal Kande hegyi faluba, majd gyaloglás az Australian Camp-ig (2060m). Ezen a napon kb. 4 km-t gyaloglunk, részben felfelé.

Szállás: Australian Camp, Angel Guest House - kétágyas, fürdőszobás bungallók

 

Október 19. - AUSTRALIAN CAMP - DHAMPUS - PHEDI - POKHARA

Túrázás tovább Dhampus faluba, dús vegetációjú erdőn át, Gurung falun kerszetül, és szinte mindvégig élvezhetjük a Manaslu-hegy volulatait (kb 4 órás gyaloglás).

Ebéd Dhampus-ban, majd egy rövidebb, nagyrészt lejtős utolsó szakasz következik Phedi-ig. Ezen a napon összesen kb. 8-9 km-t gyalogolunk sík / lejtős terepen.

Vacsora a szállodában.

Szállás: Pokhara, Hotel BARAHI

 

Október 20. - POKHARA

Ezen a napon felfedezzük Pokhara látnivalóit: 

Davi’s Fall

Seti Gorge 

Gupteshwor Barlang

Shree Bindhyabasini Temple 

Csónakázunk a Phewi-tavon és meglnézzük a kis szigeten álló Taal Barahi Templomot.

(Pokharában számos extrém programra is benevezhet, aki szeretne - tandem siklóernyőzés, illetve itt található a világ legmeredekebb drótkötélpályája.)

Vacsora a város egyik éttermében, a tóparton.

Szállás: Pokhara, Hotel BARAHI

 

Október 21. - POKHARA - KATHMANDU

Az utat vissza Kathmandu-ba busszal tesszük meg (6-7 órás út a Trishuli-folyó völgyében), útközben fakultatív program: vadvízi evezés a Trishuli-folyón.

Szállás: Kathmandu, ALOFT Kathmandu Thamel

 

Október 22. - KATHMANDU

Korán reggel transzfer Kathmandu repülőterére, elutazás.

 

A repülőjegyet a BONAFINI utazási iroda biztosítja, az idegenvezető Németh Barbara lesz, és az utazást az ő utazási irodája szervezi.

Helyszín

NepálNepál