
Ételosztás a Heti Betevővel
Részletek
A Heti Betevő története egy erzsébetvárosi étteremben, a Kisüzemben kezdődött 2013 karácsonya után. Az itt dolgozó szakácsok megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek a vendégek ételre-italra, miközben annyi embernek okoz gondot a napi betevő.
Az ötlet hirtelen jött és egyszerű volt: a bulinegyed számos szórakozóhelyén kihelyezett perselyekbe bedobott pénzből bőven kijött egy nagy fazék meleg étel ára. A következő vasárnap a Kisüzem szakácsai megfőztek 50 adag ételt, és a közeli Klauzál téren néhány barátjukkal ki is osztottak a környékbeli rászoruló embereknek. Ettől a naptól kezdve minden vasárnap…
Február 16-án a CEONET KLUB csapata is önkéntes munkát vállal: összedobjuk az alapanyagok árát, megfőzzük, megsütjük, összecsomagoljuk és kiosztjuk a heti betevőt az arra rászorulóknak.
Az esemény után megjelent sajtóanyagok listája:
https://www.amdala.hu/osszefogas-a-raszorulokert-etelosztas-a-7-keruleti-akacos-udvarban/
https://bdpst24.hu/2025/02/17/osszefogas-a-raszorulokert-etelosztas-a-7-keruleti-akacos-udvarban/
https://magyarorszag24.hu/hir.php?CIKKID=55898
https://trademagazin.hu/hu/osszefogas-a-raszorulokert-etelosztas-a-7-keruleti-akacos-udvarban/
https://alfoldiregiomagazin.hu/2025/02/erteklanchossz-es-teruleti-koncentraltsag-a-jarmuiparban/
https://maihirlap.hu/hir.php?CIKKID=55898
https://www.zetapress.hu/kultura/158394
http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=41563&Itemid=1
http://www.szabadidomagazin.hu/index.php?page=article&pid=9727