
Ételosztás a Heti Betevővel
Részletek
A Heti Betevő története egy erzsébetvárosi étteremben, a Kisüzemben kezdődött 2013 karácsonya után. Az itt dolgozó szakácsok megdöbbenve látták, mennyi pénzt költenek a vendégek ételre-italra, miközben annyi embernek okoz gondot a napi betevő.
Az ötlet hirtelen jött és egyszerű volt: a bulinegyed számos szórakozóhelyén kihelyezett perselyekbe bedobott pénzből bőven kijött egy nagy fazék meleg étel ára. A következő vasárnap a Kisüzem szakácsai megfőztek 50 adag ételt, és a közeli Klauzál téren néhány barátjukkal ki is osztottak a környékbeli rászoruló embereknek. Ettől a naptól kezdve minden vasárnap. Ma már 300 adag étellel készülnek. Ehhez a szolgálathoz csatlakoztak a CEONET Klub tagjai is 2025. február 16-án, és ezt szeretnénk időről-időre megismételni.
Szeptember 14-én a CEONET KLUB csapata újra önkéntes munkát vállal: összegyűjtjük az alapanyagok árát, megfőzzük, megsütjük, összecsomagoljuk és kiosztjuk a heti betevőt az arra rászorulóknak.